Wednesday, November 14, 2012

Kebelakangan Ini

Salam korang...sebabkan aku dah lama tidak mengupdate blog..jadinya..satu hari aku boleh lah menulis sebanyak yg mungkin..hehehe...tak salahkan...wewewewe

Yg jadinya aku nak menulis blog nie...sebabnya KEBELAKANGAN ini aku selalulah membaca blog...kesemuanya adalah berunsurkan

-Tanda2 hamil...
-UPT -ve...tetpai hamil...
-Bagaimana mahu hamil...
-Tidak sedar mengandung...
-Apa itu HCG bla...bla...bla....

Melalui tajuk2 ni telah menunjukkan betapa excitednya perasaan aku utk memperolehi Cahaya dan Mata....hihi..walaupun org cakap jgn excited..bg aku tidak lah salah..pendapat aku...sebab sekurang2nya aku normal sebagai manusia yg baru berkahwin..yg penting aku masih menyimpan di dalam hati ini....nilai2 Redha+Tawakal+Berdoa....biarlah aku berharap dalam kegembiraan..tapi bukan berharap dlm keadaan stress....aku pun ada jugak kawan dan org2 yg aku kenal...yg telah pun lama mendirikan rumah tangga ..tapi masih belum memperolehi cahaya mata....mereka sgt2 la kuat semangat..masih redha..Jadi mengapa harus aku  bersedih...biar lah aku mengalami setiap fasa2 ke fasa dgn semulajadi.....walaupun terpaksa aku harung perasaan jatuh dan bangun..sedih dan gumbira....ketawa dan hilai....(ok dah merapu).

Contoh2nya....:

Baru kahwin
-Excited nak de baby...usaha gigih...haha

Check UPT dekat 5 kali...still -VE
-Pasrah gak kecil hati gak...tapi sekurang2nya aku alami...

#Sebab diikutkan aku dah 2 bulan dah tak period...masa bujang selalu gak lari2 period....sebelum kahwin period aku teratur 5 bulan..skang dah lari...mungkin la lepas kahwin hormon berubah...sedapkan hati.....kalo nak teruja...aku dah mengandung...!! hihi (ok berangan) =)

Tahap malas nak check.
-Sekarang aku difasa yg lali...lebih banyak berangan ada baby...tapi ada atau tak de aku dah redha...dari aku hidup dlm kemurungan dan stress...stress sikit2 tak pe..normal..sapa tak nak anak..kan??Allah lebih maha mengetahui apa yg terbaik buat hambanya...

#Kalau aku ditakdirkan mengandung..insyallah akan ada jua akhirnya...
Sekarang aku walaupun tak mengandung lagi..aku jaga badan...makan..boleh la...hehehe...aku makan asid folic hari2..tue jela..aku tak wat keje2 berat...banyakkan berdoa. 

Itu sahaja lah utk hari ini....
Nak bgtau sekarang aku kuat sekodeng dan baca tentang diorang2 yg baru ada cahaya mata...
Aku semak diari dia ...masa dari dia merungut nak ada baby..sampai lah dah ada baby....
Sejak bila dia sedar dia mengandung....wahhh bestnyer
Aku harap aku pun akan lalui perkara yg sama...blog ni jugak akan ada entry pasal aku postif mengandung...insyallah.....!


USIA PERKAHWINAN AKU ADALAH....2 BULAN....hihi..
Runsing nak anak mcm dah lama sgt..sapa tak risau kan..apepun doakan saya ya kawan2....
Entry lepas ni aku nak cerita pasal..kenapa aku rasa aku mengandung..ok !! Apapun doakan saya menjadi seorang yg kuat sekali..sekiranya Allah memilih saya sebagai hamba-Nya yg terpilih utk diduga...emmm =)






1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete